FAQ

KomChatten - Desmodu


Porren

verstopt de schoenen van Desmodu

Por deze gebruiker

Alle porren bekijken


Weblog van Desmodu

Twee gemeten maten. @ 06/04/2012 18 : 31

Verbazingwekkend hoe achteloos inconsistent de hedendaagse politiek kan zijn.
Twee maten van mij, elk in hun eigen situatie hebben door de politiek een stigma ontvangen in de vorm van onderstaande stellingen. Van de één krijg ik in de toekomst een biertje minder, van de ander eentje meer.

Kinderen met eigen inkomsten in een huishouden wordt van verwacht dat zij mee helpen en bijbetalen in de vaste lasten van hun ouders. Daarom kunnen uitkering binnen een dergelijk gezin gekort worden. De politiek vindt het dus normaal dat de huishoudinkomsten van deze gezinnen soms wel met 10% achteruit gaat.
Dat deze kinderen een stuk minder kunnen opbouwen om op eigen benen te blijven staan. Heel normaal allemaal. Even voor de duidelijkheid, deze gezinnen hebben het bepaald niet breed.

Kinderen tot en met 23 jaar met eigen inkomsten kan niet van worden verwacht dat zij mee helpen en bijbetalen in de vaste lasten van hun ouders als hun inkomen minder is dan 13.000 euro per jaar. Want zij dienen een toekomst op te bouwen. Dus mogen de huren van deze gezinnen niet met een extra 5% verhoogd worden indien de gezamenlijke inkomsten hoger zijn dan 43.000 euro.
Even voor de duidelijkheid, deze gezinnen zijn gekenmerkt door de politiek als gezinnen met een hoog inkomen ten opzichte van hun huurwoning.

Afgezien dat beide wetgevingen in mijn opinie uiterst bizar en contraproductief zijn, spreekt deze tegenstrijdigheid toch echt wel boekdelen over hoe de politiek het land regeert. Als je bedenkt dat onze bekende Henk & Ingrid het bovenstaande kan interpreteren als: “Kinderen van de rijken mogen sparen voor een toekomst, kinderen van de armen moeten zorgen voor hun ouders.”
Kort door de bocht? Zeker. Maar maakt dat het minder waar in de praktijk?

Reacties (0) | ReageerContact

Populariteitsmeter

Populariteit meter

Opties

Vrienden

Liesje
(Online)

Liesje

Vrienden: 12
Leeftijd: 24
Woonplaats: Rotterdam

Waterfall
(Online)

Waterfall

Vrienden: 18
Leeftijd: 30
Woonplaats: Eindhoven

ann3k3
(Online)

ann3k3

Vrienden: 1
Leeftijd: 30
Woonplaats: Assen

dimfna
(Online)

dimfna

Vrienden: 45
Leeftijd: 52
Woonplaats: hengelo

Hohohooo
(Offline)

Hohohooo

Vrienden: 2
Leeftijd: 29
Woonplaats: New York

waterlelie
(Offline)

waterlelie

Vrienden: 8
Leeftijd: 25
Woonplaats: Soest

grazygirl
(Offline)

grazygirl

Vrienden: 4
Leeftijd: 34
Woonplaats: Groningen

Bekijk alle 12 vrienden


Vriendschapsverzoeken

geen